Propozycja I – serwowana jednoporcjowo - do modyfikacji
Przywitanie winem musującym oraz chlebem i solą
Przystawka
Tatar wołowy / ogórek / szalotka / puder grzybowy / plastyczne żółtko / oliwa ziołowa
Zupa
Rosół drobiowy / makaron / marchewka / mięso gotowane / pietruszka
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa / kuskus perłowy / grzyby / glazurowana marchew / sos tymiankowy
Lub
Zupa
Krem z pieczonej papryki / tamaryndowiec / oliwa pietruszkowa
Danie główne
Policzki wieprzowe / puree ziemniaczano-chrzanowe / gratena warzywna / sos z palonego czosnku
Deser
Eton mess / beza / owoce leśne / wiśnie
PRZYKŁADOWE DANIA KTÓRYMI MOŻEMY WYMIENIĆ POWYŻSZE:
Devolay maślano-serowy
Pstrąg z suszonymi pomidorami i fetą
Pierś z kurczaka kukurydzianego supreme
I wiele innych…
Dla wegetarian:
Pieczony bakłażan / humus / marynaty / granat / kruche sałaty
Risotto buraczane / kozi ser / orzech włoskie / sałatka z rukoli i czosnku
Falafel / sos Harrisa / ryż po marokańsku
I set kolacyjny (półmiski)
Deska serów i wędlin / winogrona / krakersy / przetwory owocowe
Pstrąg w galarecie / kapary / oliwki /
Carpaccio wieprzowe / pesto bazyliowe / kapary / sałatka z rukoli
Mix sałat / kurczak / parmezan / warzywa / grzanka / sos czosnkowy
Spring rollsy mix / warzywa orientalne / wieprzowe / sweet chilli
Dodatkowo wliczone w cenę:
Pieczywo / masło
Danie na ciepło serwowane przez kucharza
Szynka pieczona w ziołach / sos pieczeniowo-ziołowy
II set kolacyjny (półmiski)
Mini caprese / pomidory cherry / mozzarella / pesto bazyliowe
Vol-au-venty z musem z wędzonego łososia
Schab ze śliwką w maladze
Rolada szpinakowa / wędzony łosoś / twarożek ziołowy
Drugie danie na ciepło
Barszcz czerwony / kołduny z mięsem
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana z ekspresu automatycznego
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 375 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
Propozycja II
Przywitanie winem musującym oraz chlebem i solą
Zupa
Rosół drobiowy / makaron / marchewka / mięso gotowane
LUB
Krem pomidorowy / pesto bazyliowe
LUB
Krem z białych warzyw / oliwa pietruszkowa
Dania główne serwowane na półmiskach 2 porcje na osobę
(do wyboru 3 pozycje)
Confitowane Policzki wieprzowe / sos z palonego czosnku
Pieczone elementy driobiowe / udko / pałka / skrzydełko / teriyaki / sezam / limonka
Zrazy wieprzowe / sos pieczeniowy
Devolay z masłem i serem
Roladka z pstrąga / suszony pomidor / feta / sos cytrusowy
Dorsz w cieście piwnym / sos tatarski
Tradycyjny kotlet schabowy
Roladka drobiowa w boczku / feta / żurawina / sos bazyliowy
Dodatki A — 2 do wyboru
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki gotowane
Kasza gryczana z grzybami
Gnocchi w sosie szpinakowym
Ryż z warzywami
Frytki
Dodatki B — 3 do wyboru
Buraczki na ciepło
Colesław
Kruche sałaty z warzywami i winegretem
Bukiet warzyw blanszowanych
Marchewka na słodko
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Sałatka szwedzka
Deser
Tort oraz ciasta – indywidualne ustalenia
PROPOZYCJE:
Szarlotka, sernik pieczony, panna cotta, tiramisu
I set kolacyjny
Mini burgery wołowe / cheddar / bekon
Deska mięs pieczonych / sos żurawinowy / chrzan
Sałata Cezar / kurczak / bekon / parmezan / grzanka / sos anchois
Rolada szpinakowa / wędzona ryba / twarożek
Spring rollsy / warzywa orientalne / wieprzowina / sos słodko-kwaśny
Pierwsze danie na ciepło serwowane przez kucharzy
Płonąca szynka pieczona w ziołach / sos pieczeniowy
II set kolacyjny
Galarety drobiowe / rybne
Carpaccio z polędwiczki wieprzowej / pesto / kapary / cherry
Deska serów / oliwki w marynacie / marmolada owocowa
Sałatka caprese / pomidory / mozzarella / pesto bazyliowe
Drugie danie na ciepło
Barszcz czerwony / kołduny z mięsem
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana z ekspresu automatycznego
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 435 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
Propozycja III - do modyfikacji
Przywitanie winem musującym oraz chlebem i solą
Zupa
Rosół drobiowy / mięso gotowane / marchew / pietruszka
lub
Krem z białych warzyw / oliwa truflowa
lub
Bulion rybny / krewetki / dorsz / mleczko kokosowe
Dania główne serwowane na półmiskach 2 porcji na osobę
(do wyboru 3 pozycje)
Devolay / masło / ser
Zrazy wieprzowe / ogórek / boczek / sos pieczeniowy
Polędwica z dorsza / sos buerre blance
Pierś z kaczki / brzoskwinia / jabłko / żurawina
Kotlet Szwajcarski / ser / szynka
Roladka z pstrąga / suszony pomidor / feta / sos cytrynowy
Polędwiczka wieprzowa / sos tymiankowo-grzybowy
Tradycyjny kotlet schabowy
Roladka drobiowa / szpinak / feta / sos serowy
Dodatki A — 3 do wyboru
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki gotowane
Kasza gryczana z grzybami
Gnocchi w sosie szpinakowym
Ryż z warzywami
Kopytka maślane
Dodatki B — 3 do wyboru
Buraczki na ciepło
Colesław
Kruche sałaty z warzywami i winegretem
Bukiet warzyw blanszowanych
Zestaw surówek
Marchewka na słodko
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Sałatka szwedzka
I set kolacyjny
Ceviche z łososia / fenkuł / cytrusy / chili / kolendra
Wolno pieczony rostbef / marynata pieprzowa / sos chimichurri
Deska wędlin śródziemnomorskich / marynowane oliwki
Sałata Cezar / kurczak / bekon/ parmezan / grzanka / sos anchois
Mini burgery wołowe / c cheddar / bekon
Szaszłyk z krewetek / awokado / sos mango-habanero
Vol-au-venty w 3 smakach / rybna/ drobiowa / warzywna
Pierwsze danie na ciepło serwowane przez kucharza
Płonąca szynka pieczona w ziołach / sos pieczeniowy
lub
Żeberka BBQ / pieczony ziemniak
II set kolacyjny
Schab ze śliwką w maladze
Burek z ciasta filo / szpinak / sos czosnkowy
Deska serów i wędlin / marmolada owocowa / żurawina
Spring rollsy / mięsne / warzywa orientalne / sweet chilli
Sałata z kozim serem / buraki marynowane / pomarańcze / orzechy w karmelu / winegret cytrusowy
Croissant / wędzony łosoś / twarożek / koperek
Drugie danie na ciepło w trakcie wieczoru
Porcje pieczonego drobiu:
Skrzydełka w pikantnej marynacie / podudzia w cytrusach / szaszłyki drobiowe
Sosy koktajlowy / pikantny paprykowy / czosnkowy
Trzecie danie na ciepło w trakcie wieczoru
Barszcz czerwony / kołduny z mięsem
lub
Żurek / wędzonka / biała kiełbasa / jajko
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana z ekspresu automatycznego
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 520 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
W ofercie wliczono:
– wino musujące na przywitanie gości
– chleb weselny
– pakiet napoi soft
– apartament dla Nowożeńców (wesele powyżej 85 osób)
– Wynajem Sali gratis (wesele powyżej 75 osób)
– dostęp do ogrodu
– dedykowany koordynator wesela
– konsultacje z Szefem Kuchni
– dostęp do sprzętu audio-wizualnego
– doradztwo w wyborze podwykonawców
– serwowanie alkoholu
– klimatyzacja Sali
– stoły prostokątne / krzesła / obrusy / serwetki
– parking
– pomoc Konsultanta Ślubnego
– rabat na pokoje dla gości weselnych w naszym hotelu Platan ***
– Kolacja rocznicowa* – gratis
– możliwość organizacji ślubu w plenerze – bezpłatnie
Obniżki:
Dzieci 0-3 lat – 0 %
Dzieci 4-8 lat – 50 %
Podwykonawcy – 50 %
Serwis kelnerski doliczany do rachunku 3 %
Możliwość rozszerzenia usług
– białe pokrowce + 18 zł / osoba
– zmiana wina musującego na prosecco + 5 zł / osoba
– zmiana wina musującego na wino bezalkoholowe + 5 zł / osoba
– welcome drink np. Aperol Spritz – 16 zł / osoba
– powitalne fingerfoody – 50 zł / osoba
– wynajem Sali na wyłączność dla animatorek – 400 zł
– bufet lemoniad + 25 zł / osoba
– pakiet napoi gazowanych bez ograniczeń 40 zł / osoba
(Coca-cola, Sprite, Woda gazowana)
– kawa z ekspresu
(espresso / americano / cappuccino / flat white / latte) + 25 zł / osoba
– bufet biesiadny – indywidualna wycena
Średni koszt 45 zł / osoba
– krzesła na ślub w plenerze 20 zł / sztuka
– krojenie tortu na ogrodzie + 300 zł z efektem “wow” 4 race + ciężki + 1800 zł – nowość
– pierwszy taniec lub tort w chmurach 4 x race + ciężki dym – 1500 zl
Pakiety dodatkowe
Pakiet wina do obiadu bez limitu (do 12 h) – 95 zł / osoba
Wino białe / czerwone półwytrawne
Pakiet alkoholowy Light (do 12h) – 100 zł / osoba
Wino białe / czerwone półwytrawne
Piwo Jasne Żywiec
Pakiet alkoholowy Medium (do 12 h) – 210 zł / osoba
Wino białe / czerwone półwytrawne
Piwo Jasne Żywiec
Wódka Czysta Pan Tadeusz
Pakiet alkoholowy Strong (do 12 h) – 246 zł / osoba
Wino białe / czerwone półwytrawne
Piwo Jasne Żywiec
Wódka Czysta Pan Tadeusz
Whisky Ballantine ‘s
Cennik wybranych alkoholi
Wódka czysta Pan Tadeusz / Ogiński 0,5 l – 90 zł / butelka
Ballantine ‘s 0,7 l – 170 zł / butelka
Jack Daniel’s / Jim Beam 0,7 l – 260 zł / butelka
Chivas Regal 0,7 l – 300 zł / butelka
Wino białe / czerwone 0,75 l – od 80 zł / butelka
Piwo Żywiec beczka 0,5 l – 15 zł
Piwo Żywiec beczka 20 l – 560 zł
Pomożemy w wyborze podwykonawców
– Oprawa muzyczna (Dj / orkiestra / kwartet smyczkowy)
– dekoracje
– obsługa foto – video
– tort i ciasta / Candy bar
– wiejski stół
– fotobudka
– mobilny bar
– animacje dla dzieci
– kompozycje balonowe
– prezenty dla gości
– napis love / miłość
– projektantka sukien ślubnych
– szkoła tańca
– ślub humanistyczny
Menu poprawinowe – przykładowe
Zestaw 1
Zupa
Rosół drobiowy / makaron / marchewka / mięso gotowane
Danie główne
Devolay / ser / masło
Puree ziemniaczane
Surówka
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana w termosach przelewowych
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 98 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
Zestaw 2
Zupa
Żurek / kiełbasa biała / jajko
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa
Puree ziemniaczane
Warzywa smażone
Sos tymiankowy
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana w termosach przelewowych
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 128 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
Zestaw 3
Zupa
Krem z pomidorów / pesto bazyliowe / mozzarella
Dania główne 2 porcje na osobę
Roladka drobiowa / bekon / feta / żurawina / sos bazyliowy
Żeberka BBQ
Polędwiczka wieprzowa / sos tymiankowy
Dodatki ciepłe (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Ryż z warzywami
Czarna soczewica z wakame i sezamem
Gnocci szpinakowe
Kasza gryczana z grzybami i pietruszką
Dodatki zimne (2 do wyboru)
Buraczki
Colesław
Kruche sałaty / warzywa / winegret
Sałatka szwedzka
Pakiet napoi serwowany bez ograniczeń – wliczone w cenę menu
Kawa serwowana w termosach przelewowych
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 168 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu
Menu poprawinowe w formie grilla – przykładowe
Zupa
Żurek / kiełbasa biała / jajko
Dania główne 2 porcje na osobę (do wyboru 3 rodzaje)
Karkówka w ziołowej marynacie
Pierś z kurczaka w delikatnej marynacie
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Kaszanka z jabłkiem i cebulą
Kiełbasa grillowa w ziołach
Dodatki: (2 do wyboru)
Ziemniaki grillowe z masłem i boczkiem
Warzywa grillowane
Kruche sałaty / winegret
Sałatka z pomidorów / cebula / oliwa / zioła
W cenie zestawu:
Sosy zimne: ketchup / musztarda / sos koktajlowy / czosnkowy
pieczywo / ogórki kiszone / smalec
Kawa serwowana w termosach przelewowych
Herbata min 3 rodzaje – woda w warniku
Dodatki:
cukier / cytryna / mleko
Woda niegazowana z cytryną i miętą
Sok 100 % – min 2 rodzaje
Wartość menu: 175 zł / osoba dorosła
* cena przybliżona – powyższe menu